Българският отбор по футбол за бездомни си осигури място във втората фаза на световното първенство в Мексико. "Отборът на надеждата" спечели нови две победи, но допусна и първа загуба във втория ден на надпреварата.

Българският състав започва следващия етап с мач срещу Полша в 18.20 часа днес.

След гръмката победа с 10:0 срещу Германия "отборът на надеждата" влезе с обрат от 2:3 до 4:3 срещу Норвегия във втория ден от световното. Попаденията за България вкараха капитанът Коце Ангелов, Трайчо Методиев, Асен Йорданов и Венелин Иванкин.

След това дойде нов убедителен успех с 11:3 срещу Южна Корея. Пет от головете вкара Венелин Иванкин, три пъти се разписа Асен Йорданов, два - Стефан Стефанов, и един път точен беше Ивайло Бурев.

В последния си мач от група Н дойде тежко поражение с 1:10 срещу бившия световен шампион Чили. Асен Йорданов вкара гола за българския състав.

Другите съперници във втората фаза ще са Босна и Херцеговина, Румъния, Литва и Киргизстан. Класиране на едно от първите две места в тази група ще изпрати българския състав в шампионския поток, в който ще играят осемте най-добри отбора в турнира, каквато е и целта пред отбора.

dnevnik.bg