Английският нападател Уейн Рууни ще бъде капитан в последния си мач за националния отбор. Той прекрати кариерата си в състава преди повече от година, но ще излезе за още един двубой в приятелската среща със САЩ тази вечер.

Селекционерът Гарет Саутгейт заяви, че Рууни ще носи и фланелката с номер 10, като това е решено в отбора. По думите му така играчите засвидетелстват уважението си към бившия нападател на "Манчестър юнайтед" и "Евертън" и настоящ играч на "Ди Си юнайтед".

Рууни ще бъде извън титулярния състав, но ще се появи в игра за 120-ия си мач за националния отбор. С 53-те си гола той е най-резултатният играч на Англия.

Саутгейт обясни, че Рууни ще получи достатъчно време за игра, но успоредно с това селекционерът ще търси баланса, за да даде време и на младите футболисти. "Целта е и да се подготвим добре за неделя", добави той с поглед към мача с Хърватия от Лигата на нациите.

"За всички нас като отбор е много важно той да получи добро изпращане. Той е в добра форма", каза още Саутгейт.

До влизането на Рууни капитан ще бъде Фабиан Делф от "Манчестър сити". "Когато за първи път дойдох в националния отбор, Уейн беше капитан. Той ме приветства, сложи ръката си на рамото ми и ме накара да се чувствам у дома. Щом влезе в игра, ще му върна лентата", заяви полузащитникът на "гражданите".

dnevnik.bg