За първи път Шумен събра на едно място собственици и управители на компании от различни бизнес сектори и HR специалисти за четвъртата среща от поредицата Business Leaders and HR Meetup.

Организатор на проявата е  JobTiger - най-голямата компания за комплексни HR услуги в България, която стартира като първи професионален и напълно интегриран сайт за търсене и предлагане на работа в България. Спонсори на събитието са Националната агенция за сигурност ТЕЛЕПОЛ, която е сред топ пет охранителни фирми в България и Audit Advice Associates, първата компания в България, специализирана в одит на функцията по управление на човешките ресурси (HRM) във фирмите.

Събитието бе официално открито днес в офиса на фирма ТЕЛЕПОЛ ЕООД,  зала „Ирис“. Сред гостите на отриването бяха заместник областният управител Петко Шаренков, който поздрави участниците и изпълнителният директор на Българско-турската търговско-индустриална камара Венцислав Венков.

Двудневната среща предвижда две панелни дискусии с включени теми, сред които  взаимодействие между бизнеса и образованието, развитието на пазара на труда извън София, ефективните решения и методи за подбора на кадри, както и разглеждане на проблеми и намиране на техните решения при връзката централен офис и подразделенията.

В отделните дискусионни панели участват Христо Стоянов, директор Човешки ресурси на Артемис ООД, Стоян Ганев, управител на Audit Advice Associates, Георги Бачев Director of  eCommerce & Managing Director of Bulgaria Operations PFS, доц. д-р Константин Константинов, зам. - ректор ШУ “Еп. Константин Преславски” и директор на кариерния център, Захари Захариев, главен изпълнителен директор на Херти АД, Светлозар Петров, управител и един от създателите  на JobTiger,  инж. Валентин Върбанов – собственик на Телепол и Емил Петров, мениджър Пивоварна „Шуменско пиво“, част от Карлсберг България АД.    

„Целта на тези срещи е да се споделят проблеми, свързани с пазара на труда, които безпокоят всички ни. Хубавото е, че те се правят периодично, т.е. ако възникне нова ситуация, ние говорим по нея. Днес ще говорим по една от вечните теми – връзката на бизнеса с образованието и пазара на труда. Другата тема, която ще разискваме е връзката централен офис и подразделения, където основния проблем е комуникацията. На тези срещи става истинска дискусия. Говорим откровено за това, което се случва, кое е свършено като работа и кое -не. В това е ползата – не е конференция, а истинска дискусия“, сподели пред ШУМ.БГ Светлозар Петров, управител и един от създателите на JobTiger.

Темите в отделните панели според участниците са от особено значение и дават възможността да се сподели опит, да се обменят нови гледни точки и да се обсъдят различни тематични аспекти в неформална и приятелска среда.

Според собственика на ТЕЛЕПОЛ инж. Валентин Върбанов срещата в Шумен ще сложи  на „прагматичните релси проблемите, които вълнуват бизнеса и честно и открито ще се търсят решенията им, чрез дискусии и обмяна на опит“. По отношение на темата за взаимодействието между бизнес и образование, той сподели, че глобалната и дигитална икономика поставят много предизвикателства пред бизнеса и образователните институции. „За да се справим с тях е нужен иновативен подход, сътрудничество с участието на всички страни, ако искаме заедно да работим за иноваторска визия. Вярвам, че от тази среща ще излезем по-уверени, че сме направили стъпка в правилната покосока да създадем общество и реализация на това общество, като бизнес, като образование, като работодатели, като посредници на трудовия пазар, каза Върбанов.

Business Leaders and HR Meetup е продължение на форматa на срещи между HR специалисти от различни сектори. „Това събитие се организира за четвърти път, но за първи път е в Шумен и основната идея на организатори и спонсори е да се приобщят всички фирми от Шумен и региона, да осъществяват по-добри контакти, да имат възможност да споделят добри практики в тези тежки условия на пазара на труда“, каза Христо Стоянов, директор Човешки ресурси на Артемис ООД.

ШУМ.БГ