Президентът и треньор на волейболния "Левски" Владимир Николов ще се завърне в игра след две години и половина извън терена. Диагоналът, който се самоопредели за "волейболен старец", ще играе по принуда в дербито с ЦСКА в събота, воден от стремежа да помогне на отбора заради проблемите на този пост.

Смилен Мляков и Иван Панков са контузени и сините нямат друг избор. Това ще е първият мач на Николов в българското първенство от април 2002 г.

Николов ще играе с номер 1, тъй като номер 11 е зает от най-големия му син Александър. Бившият капитан на националния отбор заяви, че волейболът му е липсвал и че ако не е усещал тръпката, е нямало да вземе това решение.

"Продиктува го безизходицата, в която се намираме в момента. Единствената опция бе да търсим играч от чужбина, но аз предпочитам да решаваме проблемите си по вътрешен начин. Поемам известен риск, но ако трябва да перефразирам думите на нашия патрон Васил Левски, бих казал: Ако се контузя, губя само аз, ако спечеля, ще спечели целият отбор", каза Николов.

Диагоналът е наясно с възможностите си и призова хората да нямат високи очаквания. "Аз самият винаги съм бил максималист към себе си и сега си давам сметка, че съм далече от истината. Въпреки това се надявам моето присъствие на полето да се отрази положително на останалите играчи, повечето от които са млади. В условия на война нерядко старци и жени са се сражавали, за да отстояват дома и позициите си. Да кажем, че и аз като един волейболен старец ще застана до моите момчета в събота", добави той. Николов се надява да не му се налага да играе много мачове.

Николов е на 41 години и ще е най-възрастният в състава на "Левски". В ЦСКА продължава да играе Ивайло Стефанов, който на 45 години е един от най-възрастните действащи волейболисти в света. В състава на червените е и центърът Христо Цветанов, който е на 40 години.

dnevnik.bg