Трима загинаха при катастрофа край село Каменяк, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Жертвите са пътували в един автомобил по четвъртокласния път между Хитрино и Каменяк. Сигнал за инцидента е подаден в 15,06 минути. На място са загинали двама мъже на по 56 г. и водачът на автомобила - на 37 г.

На мястото на катастрофата директорът на ОД на МВР Ялчън Расим каза, че по първоначални данни причината за катастрофата е несъобразена с условията на пътя скорост. „Тримата мъже в автомобила са загинали на място. Шофьорът е на 37 г., правоспособен е. Другите двама мъже са на по 56 г. По първите данни, с които разполагаме, те изпускат десен завой и се преобръщат извън пътя“, обясни Ялчън Расим. Той допълни, че мъжете са били на работа в Хитрино и са се прибирали към Каменяк.

От пресцентъра на АП във Варна съобщиха, че Окръжната прокуратура в Шумен ръководи досъдебно производство за катастрофата край Каменяк, при която лек автомобил е самокатастрофирал.

В момента се извършва оглед на местопроизшествието. Разследването по случая трябва да изясни причините и обстоятелствата, довели до тежкото пътно-транспортно произшествие с тримата загинали.

ШУМ.БГ