Родилката Магдалена Иванова, за която много хора от цялата страна се обединиха и  дариха кръв, днес се е събудила от кома. Това съобщи за ШУМ.БГ сестрата на младата жена Виктория Станкова. Тя обясни още, че Магдалена е стабилизирана, но все още е в интензивно отделение.

Първото, което е пожелала родилката е да види децата си. Тъй като не може да говори заради направената й трахеотомия, поискала лист и химикал и написала думата „снимка“. Минути по-късно мъжът й показал снимка на техните дечица – близначетата Веселин и Валентин.  Те са родени в осмия месец и тежат само около 1 700 грама. Към момента вече дишат самостоятелно.

„Отново благодарим на всички, които помогнаха. Все още има хора, които продължават да ми изпращат бележки, че са дарили кръв. Наистина към момента вече не е необходимо. Благодарим!“, каза Виктория.

Припомняме, че в началото на тази седмица близките на Магдалена призоваха хората да дарят кръв за родилката, на която беше направено спешно секцио. Тя беше приета в понеделник с високо кръвно и кръвотечение в МБАЛ-Шумен. Над 150 души от цялата страна, от които над 60 – от Шумен, се отзоваха и дариха кръв за младата майка. Благодарение на това, тя бе стабилизирана, а днес вече излезе от кома

ШУМ.БГ