Част от самодейците на шуменския ученически танцов състав „Луди млади“ към СУ „Сава Доброплодни“ са получили предложение от директора на професионалния Капански ансамбъл Светослав Митов да танцуват при тях, след като завършат училище. Това съобщиха от ансамбъла.

Шуменските танцьори гостуваха на разградския ансамбъл, за да обменят опит. В репетиционната зала артистите от Капанския ансамбъл показаха на по-малките си приятели част от своя репертоар. Талантите от ученическия танцов състав на свой ред показаха умения със самочувствието на златни медалисти от Dance World Cup 2018 - Испания, където разбиха конкуренцията от 54 държави.

Главният художествен ръководител и хореограф на състава Борис Иванов не скри задоволството си от възможността да срещне възпитаниците си, сред които има момичета и момчета от художници до програмисти, с истински професионалисти на сцената.

„Сигурен съм, че днешната съвестна репетиция зареди моите танцьори с много положителни емоции и утре на Националния музикален фестивал "Фолклорен изгрев" във Варна те ще бъдат неудържими и недостижими“, обобщи резултата от съвместния открит урок Борис Иванов.

„Тази обмяна на добри практики със средношколски състави от страната ще продължи в нашата работа. Това е пътят, а Капанският ансамбъл е мостът на децата от фолклора към бъдещето“, каза директорът на ансамбъла Светослав Митев.

ШУМ.БГ