Поставеният под №3 Александър Зверев победи Джон Иснър със 7:6 (5), 6:3 и се класира за полуфиналите на заключителния турнир на АТП в Лондон. Успехът на германеца осигури на световния №1 Новак Джокович първото място в група "Гуга Куертен".

Тази вечер от 22.00 часа носителят на 14 титли от Големия шлем среща Марин Чилич в последния двубой от груповата фаза на турнира. Мачът е без значение за крайното класиране, тъй като сърбинът не може да бъде изместен от първата позиция заради победата си в директния мач със Зверев.

В полуфиналите в събота Джокович ще се изправи срещу Кевин Андерсън, с когото бяха съперници във финала на тазгодишния "Уимбълдън". Зверев ще се изправи срещу победителя от група "Лейтън Хюит" и носител на рекордните шест титли от финалите на АТП Роджър Федерер.

Германецът за пръв път се класира за полуфиналите в Лондон. Той дебютира в турнира през 2017 г., когато отпадна в груповата фаза след една победа и две загуби. Андерсън пък стигна до финалната четворка още при първото си участие в надпреварата.

Федерер се класира за полуфиналите за 15-и път от 16 участия. Той не е успявал да стигне до финала само в четири от тези случаи.

Джокович, който преследва шеста титла в турнира, с която да изравни рекорда на Федерер, ще е част от финалната четворка за осми път от 11 участия. Той има седем победи в осемте си полуфинала.

Дневник