В много емоционален мач ЦСКА се наложи над "Левски" с 3:1 (25:21, 24:26,25:18, 25:16) във волейболното дерби. Червените, водени от Александър Попов, очаквано стигнаха до успеха измъчвания от травми син отбор.

Червените са с четири победи и едно поражение от началото на сезона. "Левски" пък е с две загуби в Суперлигата. Двубоят се игра в зала "Васил Симов" при пълни трибуни.

Двубоят беше белязан от завръщането на Владимир Николов на полето 2.5 години, след като сложи край на кариерата си. Бившият капитан на националния отбор и настоящ треньор и президент на сините, влезе да играе заради многото контузии в състава си. На 41 години Николов беше с водеща роля в отбора си.

Голямото отсъствие в състава беше на Смилен Мляков, който беше един от контузените за "Левски".

Първият гейм беше много оспорван, но по-опитният отбор на ЦСКА успя да го измъкне. В него Владимир Николов все още не се беше разиграл и си пролича, че няма практика. Сините имаха проблеми най-вече при началния удар, а блокадата им също не работеше. ЦСКА успя да вземе частта с 25:21.

В средата на втория гейм червените имаха преднина от шест точки. Тя се стопи до четири, но тимът на Александър Попов водеше с 22:18, изглеждайки в добра позиция да поведе с 2:0 гейма. В крайна сметка "Левски" стигна до равенство, а при 24:24 на полето се появи 14-годишният син на Владимир Николов Алекс, за да изпълнява сервис.

Той затрудни посрещането на ЦСКА и се стигна до грешка на червените в атака. След това и блокадата на "Левски" заработи, позволявайки на сините да изравнят резултата в геймовете.

Повратният момент в третия гейм беше контузията на Гордан Люцканов, който обърна глезена си при опит да се приземи. Това промени стратегията на "Левски" и на позицията посрещачи заиграха младите Алекс Николов (14 г.) и Самуил Вълчинов (16 г.). ЦСКА се възползва от това и въпреки някои леки спадове, червените затвориха гейма с 25:18.

В последния гейм интрига почти нямаше, след като ЦСКА успя да поведе убедително от началото. В крайна сметка червените затвориха срещата при 25:16, за да вземат четвъртия си успех за сезона.

Дневник