Националният отбор по футбол се изправя срещу Словения в последния си мач от Лигата на нациите с амбициозна задача. Съставът преследва първото място в група 3 от Дивизия С на турнира, с което ще се опита да се изкачи в по-горната дивизия. Спечелването на групата минава и през задължителна победа на стадион "Васил Левски".

Преди последния кръг България има равни точки с Норвегия – по 10, но скандинавците заематпървата позиция. Норвегия е с голова разлика 5:2, а България 6:4. По същото време норвежците гостуват на Кипър.

Съставът, воден от Петър Хубчев се нуждае от по-изразителна победа, за да може да изпревари Норвегия. Според селекционера обаче е важно на първо място успех, а след това да се мисли и за резултата.

Българският тим ще бъде без Тодор Неделев, който е наказан заради натрупани жълти картони.

"Имаме нашите наблюдения върху съперника, ние се концентрираме върху действията на нашия отбор. Всички са здрави, възстановяването го направихме, мисля, че се получи. Едва ли напрежението ще бъде повод за оправдание, момчетата се концентрират върху други неща, не върху напрежението. Топлото или студеното време няма да бъде предимство за нито един от двата отбора. Няма да се концентрираме върху това, че трябва да победим с няколко гола, а върху това, че искаме да изградим нещо", каза Петър Хубчев преди срещата.

Той изрази надежда, че отборът му ще получи подкрепа от феновете.

"Публиката е много важна, чувства се присъствието им, чувства се тази подкрепа. Който и да дойде, ще е добре дошъл", каза Хубчев на пресконференция преди мача.

Треньорът на Словения Игор Бенедейчич също гарантира, че тимът му ще търси победата в София. "Ще променим нещо в играта и ще опитаме да играем за нашите фенове. Йосип Иличич може да помогне на състава, но не може абсолютно сам да реши крайния изход".

Според статистиката шансовете на България за победа са големи. Тимът е спечелил и трите си досегашни мача със Словения, а освен това в последните си 11 домакински двубоя е постигнал девет победи. В шест от тези срещи България е отбелязала по два или повече гола.

В първия мач от Лигата на нациите срещу Словения в Любляна, България победи с 2:1 с две попадения на Божидар Краев.

Двубоят между България и Словения е тази вечер от 21.45 часа на Националния стадион "Васил Левски". Мачът ще бъде предаван по БНТ1.

dnevnik.bg