Шампионът във финалния турнир на АТП Александър Зверев вече мисли за следващия сезон. Германският тенисист победи Новак Джокович в двубоя за титлата в Лондон и със страхотно представяне спря сърбина по пътя към шести триумф във финалите на АТП. След двубоя Зверев обяви, че се цели още по-високо през 2019 г.

Германецът заяви, че ще си вземе кратка почивка, която ще прекара на Малдивите, след което ще започне подоготовка.

"Този трофей значи много за мен, защото нямаш толкова много шансове да го спечелиш. Тук се изправяш срещу най-добрите, а за да ги победиш трябва да си на много високо ниво. Представянето ми във финала ми носи увереност и съм доволен от себе си", каза Зверев.

Той е първият германец от Борис Бекер през 1995 г., който печели финалния турнир. Според Зверев той се нуждае от по-добро представяне в турнирите от Големия шлем и това ще търси през 2019 г.

По пътя към титлата в Лондон Зверев се справи с Роджър Федерер, а след това победи и Джокович. По този начин той е първият тенисист от 1990 г. насам, който побеждава първите двама поставени. Преди 28 години това стори Андре Агаси, който отстрани Бекер в полуфинала и Щефан Едберг в мача за титлата.

"Присъствието на Иван (Лендъл) в моя щаб ми помогна много. Той анализира първия ми мач с Новак, показа ми къде греша и какво трябва да променя. Работим заедно от няколко месеца и му благодаря", каза Зверев за работата си с бившия №1 в света.

Германецът добави, че най-големи поздравления заслужава неговият баща Александър старши, който е първият му треньор. "Той е изградил основата ми, от него научих най-важните неща. Сега със сигурност е много щастлив и сигурно ще плаче до началото на следващия сезон".

Германецът приключва сезона с 58 победи и 19 поражения. Той взе четири титли през годината, като освен тази в Лондон, триуфмира в Мюнехн, Мадрид и Вашингтон.

dnevnik.bg