Леброн Джеймс се отчете с 51 точки при победата на "Лос Анджелис лейкърс" над "Маями хийт" със 113:97 като гост. "Езерняците" постигнаха четвърта победа в последните си пет срещи и показват все по-добра игра напоследък.

След трудното начало на сезона "Лейкърс" вече е с баланс девет победи и седем загуби и заема осмо място в Западната конференция.

Джеймс премина границата от 50 точки за 12-и път в своята кариера. Крилото вкара 19 от 31 опита за стрелба и беше 6 от 8 от зоната за три точки. Джеймс добави осем борби и три асистенции.

Постижението е най-добро за лидера на "езерняците" от началото на сезона. Освен това Джеймс е първият играч на "Лейкърс", който вкарва 50 или повече точки от ерата на Кобе Брайънт, който вкара 60 точки в последния си мач за тима.

Освен него силно се представиха Кентевиъс Колдуел-Поуп с 19 точки и Кайл Кузма с 13 точки. За бившия тим на Джеймс "Маями" най-резултатен беше Уейн Елингтън с 19 точки.

"Лейкърс" нямаше никакви проблеми в мача и водеше през цялото време. Най-големият аванс на тима достигна 21 точки. Голямата си преднина гостите направиха през първата четвърт, която беше спечелена с 34:21. След това "Маями" изравни играта, колкото да се държи на разлика около 10-те точки, но нищо повече.

"Доволен съм от победата и начина, по който играем напоследък. Представяме се все по-силно. Колкото до мен, не се притеснявам за физическото си състояние, играя 16-а година в НБА, но все още успявам да издържам на тежките натоварвания", каза Джеймс след срещата.

От началото на сезона той вкарва средно по 28.8 точки и има 7.7 борби и 6.9 асистенции. Джеймс е участвал във всички 16 мача на "Лейкърс" от началото на сезона.

В друг мач от Западната конференция шампионът "Голдън стейт уориърс" допусна трета поредна загуба. "Воините" отстъпиха като гост на "Сан Антонио спърс" с 92:104. В шести пореден мач "Голдън стейт" беше без Стеф Къри, който отсъства заради контузия. Участие не взе и крилото Дреймънд Грийн.

В тяхно отсъствие Кевин Дюрант и Клей Томпсън бяха най-резултатни с 26 и 25 точки съответно. Дюрант реализира "дабъл-дабъл", като записа и десет борби, но това не се оказа достатъчно за шампионите.

Единственият друг играч на "воините", който завърши с двуцифрен точков актив, беше Куинси Куук с 16 точки. За "шпорите" много силен мач направи Ламаркъс Олдридж, който завърши с 24 точки и 18 борби. Демар Дероузън добави 20 точки и девет асистенции, а Руди Гей завърши с 19 точки.

"Голдън стейт" не успя да спечели нито една от отделните части. След първите 12 минути "Сан Антонио" водеше с шест точки, а най-големият им аванс беше 18 точки. "Воините" водеха само веднъж в двубоя, при това с едва една точка.

След третата си поредна загуба "Голдън стейт" сдаде върха на Запад, като има 12 победи и шест поражения. Тимът беше изпреварен от "Портланд трейл блейзърс", който е с 11 победи и пет загуби.

Тимът от Портланд победи със 119:109 в своята "Кепитал уан арена" "Вашингтон уизърдс". Най-резултатен за победителите беше Деймиън Лилард с 40 точки, а Си Джей Маккълъм добави 25.

Дневник