Капитанът на националния отбор на България Ивелин Попов изигра 80-ия си мач за представителния тим в срещата със Словения и се нареди сред призьорите в класацията. Атакуващият халф вече е в Топ 10 във вечната ранглиста, като се изравни по този показател със Златко Янков.

Попов дебютира за националния тим на 8 септември 2007 г. в европейска квалификация с Холандия (0:2) под ръководството на Димитър Пенев. Той има 14 гола за България и е капитан от 2011 г.

Атакуващият халф е Футболист №1 на България за последните три години. Пред него по мачове за България са Стилиян Петров (105), Борислав Михайлов (102), Христо Бонев (96), Красимир Балъков (92), Димитър Пенев (90), Мартин Петров (89), Радостин Кишишев (88), Христо Стоичков (84) и Наско Сираков (82).

"Борихме се и се раздадохме в този мач, но за съжаление не успяхме да победим. Играхме добре, но за съжаление всичко се дължи на нашата стара слабост и това, което изпуснахме срещи Кипър", каза Попов след срещата със Словения пред БНТ.

Попов обясни, че от ръководството на Българския футболен съюз (БФС) са дали положителна оценка за представянето в турнира след края на мача.

"Мисля, че всеки трябва да си направи равносметка какво трябва да подобри. Според мен никой отбор не ни надигра, единствено с Норвегия вкъщи имахме малко късмет, но това беше така, защото го търсехме", каза Попов след срещата.

Според капитана на отбора проблемът на България е липсата на реализатор, който да играе във водещите първенства на Европа.

"В квалификациите ще се надявам да играем още по-добре. Да продължаваме в същия дух, да показваме това себераздаване и да се развиваме".

Дневник