Досегашният административен директор на "Лудогорец" Георги Караманджуков поема спортно-техническата власт в клуба. Шампионите обявиха днес промени в управлението, които бяха анонсирани в началото на октомври след уволнението на Методи Томанов.

В клуба се създава нова структура - Селекционен съвет, начело на който ще бъде Караманджуков. Той ще контролира работата в спортно-техническия щаб на представителния отбор, дейността на втория тим на "Лудогорец" и детско-юношеската школа.

"Той ще бъде отговорен за цялата спортно-техническа дейност в "Лудогорец". На този етап длъжността спортен директор остава вакантна", обясниха от клуба.

Караманджуков работи в "Лудогорец" от февруари 2011 г.

Той беше изпълнителен директор на "Родопа" (Смолян) в продължение на 15 години. След това работеше като административен директор на "Нафтекс" и вицепрезидент на Аматьорската футболна лига.

В края на октомври Караманджуков беше обвинен от собственика на "ЦСКА София" Гриша Ганчев, че "се разнася с едни торби с пари напред-назад по съблекалните", за да урежда мачове и да купува съдийска подкрепа за "Лудогорец".

Междувременно клубът от Разград добави две попълнения към скаутското си звено. От днес работа в "Лудогорец" започва бившият нападател на "Ботев" (Пловдив) и "Левски" Иван Цветков.

Другият нов скаут е Яков Папарков, който досега беше част от детско-юношеската школа на шампионите. "Всички други скаути, които работят в момента в клуба, остават на работа", заявиха от управителния съвет.

Dnevnik.bg