Австралийската компания Grow Green е новият генерален спонсор на тенис турнира от категория "АТП 250" в София. Четвъртото издание на надпреварата ще се проведе от 3 до 10 февруари в зала "Арена Армеец". Grow Green е основана през 1986 г. и произвежда биологични продукти подходящи за конвенционално и био земеделие.

"За нашата компания е чест да се присъедини към Sofia Open. Вярваме, че с нашата подкрепа ще се подсигури още по-благоприятна почва за развитието на тенис турнира и занапред. Вече сме свидетели на изключително високото качество на тенисистите, които ще дойдат в България през 2019 г., а високото качество на продукцията е и наш водещ приоритет", заяви Димитър Благоев, изпълнителен директор на GrowGreen Europe.

Австралийската компания е първият генерален спонсор след оттеглянето на "Гаранти коза" през декември 2017 г., която беше спонсор на първите две издания. Организатор на турнира отново е Dubai Duty Free, която притежава лиценза за това място в календара на АТП.

През 2019 г. участие в турнира са заявили шестима играчи от топ 30 на световната ранглиста. Най-голямото име е бившият №3 Стан Вавринка и носител на три титли от Големия шлем. Участие в София потвърди и №15 Стефанос Циципас. В "Арена Армеец" ще играят още Карен Хачанов, Николоз Басилашвили, Роберто Баутиста Агут, Фернандо Вердаско и Гаел Монфис.

Турнирът вече има и нов директор, като тази позиция вече заема Горан Джокович, чичо на световния №1 Новак Джокович. Сърбинът обяви, че ще преговаря с Григор Димитров да участва в София за пръв път от 2017 г.

През 2019 г. турнирът ще бъде с по-голям награден фонд - 524 340 евро. Освен това надпреварата ще е с по-голямо телевизионно излъчване, тъй като вече е част от медийния пул на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП). Сигналът ще идва директно от световната централа и няма да се налага организаторите да работят с посредници.

Дневник