Собственикът на "Левски" Спас Русев потвърди, че заместник изпълнителният директор на Българския футболен съюз (БФС) Павел Колев става изпълнителен директор на сините от 1 януари. Той обясни, че е провел "преговори в продължение на няколко месеца".

"Впечатлен съм от личните му качества, отличното му футболно образование и работата му в Българския футболен съюз. Това ме накара да му гласувам доверие и очаквам от него да направи пълна реформа в клуба и детско-юношеската школа", каза Русев пред "Дарик" радио.

Русе обясни, че от "Левски" са били коректни към БФС и са изчакали участието в Лигата на нациите да завърши.

"Смея да твърдя, че представителният отбор на "Левски" има сериозен игрови облик благодарение на треньора Славиша Стоянович и неговия екип, затова се надявам, че Павел Колев, който ще има свобода на действие, ще успее да реформира и организира клуба до високи европейски стандарти", добави Русев.

Собственикът на сините уточни, че настоящият изпълнителен директор Красимир Иванов остава като финансов директор.

Колев е бивш журналист, а през 2009 г. стана пресаташе на футболния съюз. Той участва в организацията на Евро 2015 за юноши до 17 г., като след добрите оценки беше повишен в заместник изпълнителен директор на БФС. Преди няколко месеца Колев се дипломира в Лимож като магистър в програма за управление на европейския спорт.

Назначението му идва в момент, в който се появиха твърдения за структурни промени в "Левски" и евентуално влизане на нови акционери и спонсори. Наскоро Русев отрече, че ще се оттегля от клуба. В последните седмици имаше твърдения, че Васил Божков ще влезе в клуба като акционер или чрез спонсорство. От неговата "Нове холдинг" обаче заявиха пред "Дневник", че това са спекулации.

Дневник