Апелативният специализиран наказателен съд върна в ареста бившия кмет на столичния район "Младост" Петко Дюлгеров. Той е един от тримата обвиняем по делото срещу също бившия кмет на района Десиалава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова.

"III-ти въззивен състав, отмени протоколно определение, с което е изменена мярката за неотклонение на подсъдимия Петко Дюлгеров от "Задържане под стража" в "Домашен арест", като вместо това постанови, че оставя без уважение искането на подсъдимия Петко Дюлгеров и защитата му за изменение на мярката за неотклонение от "Задържане под стража" в по-лека такава. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване", пише в съобщението на съда.

Тримата са подсъдими по едно дело - за подкуп в особено големи размери, поискан и получен според обвинението от строителния предприемач Александър Ваклин. Дюлгеров е посочен като помагач и беше пуснат под домашен арест в края на миналия месец.

Тази седмица Специализираният наказателен съд уважи искането на прокуратурата Иванчева и Петрова да останат със забрана за напускане на страната и домовете си.

dnevnik.bg