Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов призна, че е практика полицаи да следят лидера на БСП Корнелия Нинова. По думите му това се правило с цел нейната безопасност, съобщиха от пресцентъра на управляващата партия.

По-рано днес Нинова обяви, че има неофициална информация, че има нареждане от София полицията да следи всяко нейно движение в страната. От месеци социалистите обикалят, за да представят пред хората т.нар. Визия за България. От парламентарната трибуна лидерът на БСП обясни, че при посещенията си в някои малки населени места била спирана от полицейски екипи.

Тя разказа още как се пошегувала с полицаите дали не било обявено извънредно положение в страната, а те й отговорили: "Изпълняваме нареждане от София". "Какво е нареждането?", попитала тя. А отговорът бил: "Да не ви изпускаме от очи".

"Нинова явно не си дава сметка, че такава е практиката и всичко се прави с цел нейната сигурност да бъде гарантирана", каза Цветанов.

По думите му за ГЕРБ представлява интерес лидер на БСП да бъде точно Корнелия Нинова, защото "с нея те са слаб опонент".

dnevnik.bg