Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще изпрати писмо до всички европейски посланици у нас, в което да сигнализира, че в страната има полицейщина и авторитаризъм, както и че се правят опити за ограничаване на права на граждани с различна позиция и на опозицията. Поводът е нейни посещения в страната в сряда, които били съпроводени от непоискано полицейско присъствие.

В четвъртък от парламентарната трибуна Нинова отправи въпроси към премиера Бойко Борисов дали има нареждане от София МВР да не я изпуска от очи в страната. Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов отвърна, че полицаите я следят, за да я пазят.

"Това е недопустимо в модерна и европейска България. Сигнализирам посланиците за случващото се в страната - това е сериозно посегателство срещу всички европейски принципи", обяви Корнелия Нинова днес. Тя каза още, че е нелепо полицията да я пази от баба Дора.

БСП ще иска земеделският министър Румен Порожанов да се срещне в парламента с хора, чиито животни са били евтаназирани заради чумата в Ямболско, за да отговори на въпросите им. 

Дневник