Френският национал Н'Голо Канте поднови договора си с "Челси". Полузащитникът преподписа до 2023 г., обявиха сините.

Според информациите в медиите в Англия играчът ще получава по 290 хил. паунда (327 хил. евро) седмично на "Стамфорд бридж", което е рекорд за клуба.

Опорният полузащитник наскоро изигра стотния си мач за "Челси". Канте, който беше привлечен от "Лестър" през 2016 г., вече има 105 двубоя за сините.

"Щастлив съм да преподпиша с "Челси". Бяха две прекрасни години и се надявам да има още такива. Откакто дойдох, израснах като играч, предизвиках себе си и получих награди, за които никога не съм мислил. Харесвам града, харесвам клуба и съм щастлив да остана тук", каза Канте пред сайта на "Челси".

Директорът на лондонския клуб Марина Грановская посочи, че още преди две години сините са били наясно, че привличат специален играч. По думите ѝ той впечатлил всички със себераздаването си.

"Извън терена той остава отдаден професионалист и мил човек, въпреки че е световен шампион и двукратен шампион във Висшата лига. Гледаме напред към още пет години, в които Н'Голо ще бъде в сърцето на полузащитата на "Челси", каза тя.

Дневник