С осем гола за едва шест мача в Бундеслигата, включително и победен такъв срещу "Байерн" (Мюнхен), Пако Алкасер убеди "Борусия" (Дортмунд) да го откупи за постоянно. Жълто-черните обявиха привличането на испанския нападател с договор до 2023 г.

Алкасер премина на "Сигнал Идуна парк" под наем за един сезон от "Барселона". Началото му обаче се оказа много силно и от "Борусия" решиха да го откупят за постоянно. Осемкратният шампион на Германия обяви, че е платил заложената в договора клауза от 23 милиона евро.

"Днес съобщихме на "Барселона", че ще се възползваме от клаузата, която е заложена в договора. Пако е напълно отдаден на нас, свикна много бързо с отбора и се аклиматизира към германския футбол", коментира спортният директор на жълто-черните Михаел Цорк.

Той добави, че всички в "Борусия" са останали впечатлени колко бързо Алкасер е доказал голмайсторските си качества в Бундеслигата. "Очакваме в следващите години той да бележи още повече и също така да дава много асистенции", добави Цорк.

Алкасер се разписа девет пъти в осем мача във всички турнири. Той вкарва на всеки 44 минути, а в Бундеслигата постижението му е гол на всеки 33 минути. Испанецът се доказа като много полезна смяна за тима на Люсиен Фавър.

Освен победния си гол срещу "Байерн", когато се появи от пейката, Алкасер вдъхнови "Борусия" и за обрат срещу "Аугсбург" с хеттрик за едва 31 минути, отново влизайки като резерва. Испанецът е пропуснал да вкара в едва два мача – срещу "Волфсбург" и "Атлетико" (Мадрид).

"Много съм щастлив в Дортмунд, в отбора и се чувствам фантастично да играя за този голям клуб. Мисля, че това е най-правилното място за мен, затова се радвам, че подписах постоянен договор", каза Алкасер.

"Барселона" купи Алкасер от "Валенсия" срещу 30 милиона евро през август 2016 г. Нападателят впечатли с екипа на "прилепите", където вкара 43 гола в 124 мача, затова и беше привлечен на "Камп ноу". При каталунците Алкасер така и не се наложи и вкара едва 15 пъти в 50 мача.

Дневник