"Ривър плейт" и "Бока хуниорс" ще се изправят един срещу друг в мач, който привлича вниманието на футболните запалянковци по цял свят. Двата отбора ще се срещнат в дуел, за да определят шампиона в Копа Либертадорес.

Това ще е вторият епизод от великото съперничество след мача на "Бомбонера". Преди две седмици двата състава завършиха 2:2 във вълнуващ двубой пред пълните трибуни на стадиона на "Бока хуниорс".

Сега ролите се разменят и домакин ще е "Ривър плейт". Мачът е тази вечер от 22.00 часа българско време. Това е последният финал в Копа Либертадорес, който се играе в два мача при разменено гостуване.

Финалът в най-силния клубен турнир в Южна Америка има още една особеност - не важи правилото за броя голове на чужд терен. Така при равенство тази вечер - независимо с какъв резултат, ще има продължения.

Другата специфика е, че на мачовете не се допускат привърженици на гостуващия отбор. Десетки хиляди запалянковци на "Бока хуниорс" окуражиха любимците си на открита тренировка на "Бомбонера" в четвъртък вечерта.

"Бока" и "Ривър" са печелили Копа Либертадорес съответно шест и три пъти. Това е първият случай, в който големите съперници спорят във финала на турнира в 105-годишната му история.

При успех синьо-жълтите ще се изравнят с "Индепендиенте", който със седемте си триумфа от седем финала е рекордьор в най-силния турнир в Южна Америка. "Бока" спечели за последно турнира през 2007 г., а "Ривър" - през 2015 г.

Дневник