Легендата на Формула 1 Ники Лауда направи първо обръщение след белодробната трансплантация, която претърпя в началото на август. Директорът на "Мерцедес" обясни, че се чувства много добре и няма търпение скоро да се завърне на работа.

Лауда, който е на 69 години, беше опериран по спешност през август, след като се е почувствал зле по време на своята лятна ваканция. Белодробната трансплантация беше извършена във Виена, след което той остана в болницата близо три месеца.

Легендарният пилот беше изписан в края на октомври, а възстановяването му продължава в домашни условия. Лауда получи забрана да пътува половин година.

"Това е съобщение към моя отбор и приятелите ми. Както знаете имах труден период по отношение на моето здраве, но подкрепата, която получих от всички вас е абсолютно невероятна. Благодарение на вас успях да стана от леглото в болницата по-рано и да се прибера вкъщи при моето семейство", каза Лауда във видеообръщение.

Трикратният световен шампион във Формула 1 поздрави отбора си "Мерцедес" за световните титли, които бяха спечелени. Люис Хамилтън стана шампион за пети път (четвърти в последните пет сезона), а "Сребърните стрели" взеха титлата при конструкторите за пета поредна година.

"Работата, която свършиха от отбора е невероятна. Поздравления за петата поредна титла. Браво на Люис и на Валтери (Ботас). Нямаше как този сезон да бъде по-добър. А сега е точният момент да съобщя, че в най-скоро време се завръщам, за да преследваме шестата поредна титла", добави австриецът.

Лауда е част от "Мерцедес" от края на 2012 г., като зае ролята на неизпълнителен директор. Австриецът беше с ключова роля за привличането на Люис Хамилтън от "Макларън".

В началото на 2018 г. Лауда напусна RTL, където няколко десетилетия изпълняваше ролята на анализатор.

Дневник