Евродепутатът Ангел Джамбазки предложи листата за евродепутати на "Обединени патриоти" да бъде направена с вътрешни избори, в която гражданите да подредят листата. "Какво по справедливо от това, тъкмо ще можем да представим идеите си", каза Джамбазки пред БНТ.

Той смята, че на тези вътрешни избори може да се покани всеки, който се смята за родолюбец, и да намери място в листата. "На европейски избори прагът е много нисък, може да се премине лесно и това е добре", смята Джамбазки. Така поддръжниците на "патриотите" щели да знаят, че листите не се правят на тъмно в някоя кръчма.

"Разумът подсказва, че трябва да се отиде в обединение на евроизборите - като коалиция "Обединени патриоти", каза още Джамбазки.

На въпрос дали вече е сигурно, че той ще води листата, Джамбазки каза, че негова кандидатура за евроизборите трябва да бъде обсъдена първо в местната структура на ВМРО. Той беше категоричен, че разумното решение е "Обединени патриоти" да се явят заедно на евроизборите, за да преследват целите, които са си поставили - "борба с етническата престъпност, доходи, здравеопазване, образование".

Зам.-председателят на ВМРО каза още, че Волен Сидеров никога не е казвал, че иска да води листата за евроизборите. Без да споменава името на евродепутата Николай Бареков Джамбазки каза за него, че лъже Сидеров, че може да го вкара в групата на Европейските консерватори и реформисти в Европа (АКРЕ).

"Обединените патриоти" надминахме Реформаторския блок по колорит и продуциране на безсмислени скандали за единица време", каза още Джамбазки. Той смята, че министрите на "патриотите" в кабинета се справят далеч по-успешно от тези на реформаторите. Според него скандалите в коалицията се дължат на "чепатите характери", натрупали много лични отношения от много години, които не се укротяват.

"Бях намерил кой отговаря за приматите в зоопарка, но му загубих телефона", каза Джамбазки в коментар за лидера на "Воля" Веселин Марешки, който атакува почти всеки ден ВМРО.

Дневник