Няма индикации за предсрочни избори, каза вицепремиерът Красимир Каракачанов пред "Дарик". Според него дори протестиращите от 2 седмици не искали предсрочен вот, тъй като алтернативата на това управление е БСП и ДПС, а това не можело да бъде алтернатива.

За търканията в "Обединени патриоти" Каракачанов каза, че здравето на коалицията зависело от здравия разум и диалога между партньорите, а не от това дали той ще е министър на отбраната или не. Оставката на Каракачанов беше поискана от коалиционния му партньор Волен Сидеров, а Каракачанов тогава нарече искането "творческо".

"Такъв въпрос все още не е поставян. Само преди 2 дни каза, че няма такава амбиция", каза Каракачанов на въпрос дали Волен Сидеров ще води листата на "Обединени патриоти" за евроизборите. Ако Волен Сидеров постави този въпрос, той ще бъде разгледан "творчески", каза Каракачанов.

Заместник-председателят му във ВМРО Ангел Джамбазки предложи днес листата на "патриотите" да бъде направена с предварителни избори.

Каракачанов каза, че неговата работа е развитието на българската армия и нейното обновяване, тъй като бюджета на армията бил намален и много хора съкратени. В същото време Каракачанов каза, че изтребителите МиГ-21, все още се ползвали от бойните авиации на НАТО-вски държави, като Полша и Хърватия, а в България са свалени и окичени по села и паланки. Идеята била, че НАТО ще ни пази, а всъщност България трябва да бъде равностоен партньор.

Дневник