Лудогорец" постигна десета поредна победа в Първа лига се откъсна с три точки пред най-близкия си преследвач ЦСКА. Шампионите стигнаха трудно до трите точки при гостуването на "Локомотив" в Пловдив, като спечели с 1:0.

Единственият гол вкара Натанаел в 58-ата минута. "Лудогорец" не е губил точки в Първа лига от 26 август, когато завърши наравно със "Славия", но за пореден път тимът на Антони Здравков не убеди с представянето си.

"Локомотив" имаше много добри възможности да стигне поне до точката. Със силни изяви обаче се отчете вратарят на "Лудогорец" Ренан дос Сантос.

В началото на мача "Локомотив" беше много активен и опита да притисне гостите от Разград. "Лудогорец" влезе по-мудно в срещата и не успя да създаде толкова опасности преди почивката.

Най-спорният момент в мача беше в 17-ата минута, когато Козмин Моци изблъска с ръце Димитър Илиев в борба за топката. Домакините от "Локомотив" поискаха дузпа, но съдията Волен Чинков подмина претенциите им.

Единственият гол в мача вкара левият защитник на "Лудогорец" Натанаел в 58-ата минута. Бразилецът получи много хубаво подаване от Марселиньо зад гърба на защитата и с десния си крак успя да прати топката зад Мартин Луков.

След попадението на Натанаел "Локомотив" имаше отлични шансове да стигне поне до изравняване. Към края Вилим Посинкович прехвърли Ренан, но топката срещна страничния стълб и не влезе в мрежата.

В заключителните десет минути "Локомотив" имаше нови претенции към решенията на съдията Чинков. Първо домакините претендираха за игра с ръка на Сисиньо при центриране, а след това и за нарушение на Светослав Дяков в наказателното поле.

В 86-ата минута пред Бирсент Карагарен се откри отличен шанс. Посинкович проби отляво и подаде към нападателя с №9, но от около десет метра той стреля право в тялото на Ренан.

Дневник