Бившият голмайстор на "Манчестър юнайтед" Димитър Бербатов заяви, че в момента няма реална оферта към него за завръщане във футбола. Нападателят, който през януари ще навърши 38 години, не е играл от март, когато напусна индийския "Керала бластърс". По думите му скоро ще дойде моментът, когато ще трябва да обяви край на състезателната си кариера.

"Играе ми се, но може би идва един момент, в който трябва да кажеш: "Стига толкова". Този момент идва, но си мисля как да го планирам, как да го съобщя, какво да направя точно. Трябва да съм направил плана за действие. Играе ми се, няма футболист, който иска да спре, но моментът наближава", заяви Бербатов пред Би Ти Ви.

"За да поиграя още малко, някой трябва да ме иска. В момента никой не ме иска, освен вкъщи. Скоро ще стана на 38 години. Няма как да съм същия и да правя нещата, които съм правил преди", допълни двукратният шампион на Англия и голмайстор на Висшата лига за сезон 2010-11.

Той изключва варианта да играе за български отбор. "Няма как. В България във футболно отношение е такава ситуацията, че съм свикнал на много по-различни неща и когато съм свикнал, изисквам постоянно да се случват някакви неща. Ако не могат да се случат, почват един проблеми, разправии, които не са хубави за никого. Така че няма мисъл", обясни Бербатов.

"А за чужбина трябва да има добра оферта, но годините тежат и това е най-големият фактор", каза още той.

Дневник