Днес в страната са проведени общо 17 протеста. 10 от тях са били заявени. В тях са участие са взели приблизително 1255 души и 340 моторни превозни средства. В опазването на реда са се включили 850 полицаи, което прави по двама служители на реда за трима протестиращи.

Тази статистика беше изнесена от Главна дирекция "Национална полиция". От там уточняват, че са съставени общо 11 акта за административни нарушения. От МВР не отчитат сериозни нарушения на обществения ред и сигурността, както и недопускане на ограничава движението на хората.

Въпреки това днес в Петрич се стигна до блокиране на входовете и изходите на града. От полицията и жандармерията направиха това, за да осуетят опит на протестиращите да блокират граничния пункт Кулата. Хората в Благоевградско излязоха за поредна седмица на улиците срещу високите цени на горивата, поскъпването на данъците за леки автомобили, ниския стандарт на живот и социалната несправедливост.

Около 100 автомобила се включиха в шествието в Гоце Делчев, което премина през целия град. След това те се отправиха към село Господинци, където с непрекъснато пресичане на пешеходна пътека блокираха движението към граничен пункт Илинден.

В Карлово и Сопот се включиха около 200 души, които блокираха за 30 минути движението по Подбалканския път при разклона за селата Иганово и Московец. Протестиращи от Шумен блокираха за десет минути движението при пътен възел "Белокопитово" на автомагистрала "Хемус". След това автошествието се отправи към пътен възел "Нови пазар" и около 70 автомобила го блокираха. Във Варна и Бургас също имаше протести.

В София пък се проведе недоволство срещу промените в Закона за вероизповеданията. Около стотина души се събраха пред Народното събрание и обявиха, че поправките в закона, които трябва да бъдат приети на второ четене скоро, ограничават религиозните свободи в страната. Събитието, наречено "Национален мирен протест и молитвено шествие за отстояване на конституционните права и свободата на вероизповеданията", бешее организирано от инициативен комитет, сформиран от редица евангелски църкви и деноминации, сред които и Обединени евангелски църкви (ОЕЦ).

Дневник