Носителката на Големия кристален глобус Микаела Шифрин спечели слалома в американския зимен център Килингтън. 23-годишната американка записа втора победа във втория слалом от началото на сезона в Световната купа по ски алпийски дисциплини.

Шифрин записа 34-а победа в най-техничната дисциплина. Тя се изравни с швейцарката Френи Шнайдер на второто място във вечната ранглиста по брой спечелени състезания в слалома. Пред американката вече е само австрийката Марлийз Шилд, която държи рекорда с 35 победи.

Шифрин беше най-бърза и в двата манша в Килингтън. В първия носителката на Световната купа завърши с общо време 1:43.25 мин. Тя изпревари Петра Влъхова от Словакия с 0.57 сек., а Фрида Хансдотер от Швеция допълни подиума с пасив от 1:08 сек.

За Шифрин това е 45-а победа в Световната купа. Двукратната олимпийска шампионка заема петото място във вечната класация, като изостава с две от Ренате Гьотшел. Шнайдер е трета с 55 победи, Анемари Мьозер-Прьол с 62, а Линдзи Вон е рекордьорка с 82.

В генералното класиране за Световната купа след четири от 39 състезания води Шифрин с 310 точки пред Влъхова със 196, Федерика Бриньоне със 180, Уенди Холденер със 161 и Теса Уорли със 145.

Дневник