Жителите на Цюрих, където се намира и седалището на ФИФА, гласуваха за построяването на изцяло футболен стадион. Общинският съвет обяви, че 54 процента от гласувалите в референдума са подкрепили идеята за изграждането на 18-хилядно съоръжение.

То ще се използва от местните отбори "Цюрих" и "Грасхопърс". От двата клуба обявиха, че инвестицията ще е частна. Новото съоръжение ще бъде построено на мястото на съборения през 2007 г. стадион "Хардтурм".

Оттогава насам "Цюрих" и "Грасхопърс" играят домакинските си мачове на "Лецигрунд". Съоръжението, което е с атлетическа писта, често търпи критики заради голямото разстояние между публиката и игрището и заради липсата на атмосфера.

"Хардтурм" беше открит през 1929 г., като беше дом на "Грасхопърс". "Скакалците" са отборът с най-много титли в Швейцария - 27, но нито една от тях не е спечелена по време на престоя им на "Лецигрунд".

Темата за изграждането на изцяло футболен стадион в града се обсъжда от години. През 2013 г. на референдум жителите на града отхвърлиха предложението за построяване на съоръжение с обществени средства.

dnevnik.bg