Мениджърът на "Манчестър сити" Хосеп Гуардиола заяви, че надпреварата за титлата във Висшата лига може да заприлича на борбата между големите в тениса Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович.

Той отговори на въпрос дали сезонът в английското първенство може да бъде като този в Примера дивисион през 2009-2010 г. Тогава "Барселона", чийто треньор беше Гуардиола, триумфира с 99 точки, следван от "Реал" (Мадрид) с 96.

"Спомням си отлично този сезон, беше много тежък. "Реал" с Мануел (Пелегрини) игра невероятно добре. Беше много приятно, защото събрахме тези 99 точки, след като бяхме спечелили требъл с "Барселона". Да задържиш това ниво... Събрахме 99 точки, защото имаше кой да ни притиска. Знаехме, че ако изгубим точки, "Реал" ще стане шампион", заяви Гуардиола.

"То е като при Надал, Федерер и Джокович, нали? Имаме нужда от това в спорта. Те (играчите на "Сити") го знаят. Не съм им го казвал, но са наясно колко силен е "Ливърпул". Знаят, че не можем да изпускаме точки, защото, ако го направим, "Ливърпул" ще спечели първенството", посочи мениджърът на "гражданите".

Към "Ливърпул" той добави "Челси", "Тотнъм" и дори "Арсенал". "За да се състезаваме, имаме нужда от добри съперници. А този сезон те са налице - тук и в Европа", добави той.

"Манчестър сити" спечели с 4:0 гостуването си на "Уест хем" и продължава победната си серия във Висшата лига. "Гражданите" са начело с 35 точки, като имат две повече от "Ливърпул".

Дневник