Заложили сме през следващата година изграждане и подмяна на уличното осветление и в кварталите на Шумен. Това каза кметът Любомир Христов в приемния си ден. Изказването му бе по повод оплакване от живущи в блок на ул. „Н. Вапцаров“ 3 в кв. „Тракия“, че около сградата им няма лампи.

„Блокът ни е построен преди 35 г. и никога около него не са поставени лампи. Питали  сме неколкократно защо, но не сме получили отговор“, обясни пред кмета Бария Муртаза.

„Започнахме да работим по подмяна на уличното осветление, като го подменяме по входно-изходните артерии на Шумен. Продължаваме и през следващата година. Заложили сме изграждане на ново осветление и в кварталите, защото на много места няма такова.  Обещавам ви, че през 2019 г. около вашия блок също ще има нови лампи“, каза Любомир Христов.

Градоначалникът каза още, че ще продължи и подмяната на тротоарите в града. Любомир Христов заяви това в отговор на сигнал на Атанас Стоянов, който посочи, че плочките по тротоарите на ул. „Цар Освободител“ до кафе „Делфин“ са много разрушени.

„С изграждането на тротоарите продължаваме и през следващата година. На много места има нужда от ремонти. В този участък, за който говорите, плочките са нискокачествени и ще бъдат подменени“, обеща Любомир Христов.

Сред записалите се за приемния ден на кмета бяха и представители на баскетболния клуб, които искаха да обсъдят с Любомир Христов развитието на баскетбола в Шумен. Председателят на БК „Шумен“ Петър Минчев  поиска журналистите да не присъстват на разговора. 

ШУМ.БГ