Италианският град Генуа предлага да приеме отложения финален мач в Копа Либертадорес между "Ривър плейт" и "Бока хуниорс". Общинските съветници в града от региона на Лигурия са изтъкнали като факт, че именно имигранти от пристанищния град са основатели на двата най-популярни аржентински клуба.

От Генуа вече са изпратили становище до президентите на двата клуба - Даниел Анхеличи ("Бока") Родолфо Д'Онофрио от "Ривър".

Запалянковците на "Бока" и до ден днешен носят прякора "генуезците". От своя страна "Ривър плейт" носи цветовете на флага на Генуа – червено и бяло.

Финалът в Копа Либертадорес се играе в два мача, като първият на "Бомбонера" завърши 2:2. В събота трябва да се проведе реваншът на стадиона на "Ривър" "Монументал", но той беше отложен.

При пристигането на стадиона автобусът на "Бока хуниорс" беше атакуван от фенове на "милионерите" с камъни и сълзотворен газ, което доведе до наранявания и предизвика здравословни проблеми за част от футболистите. В събота вечерта имаше пълна неяснота кога и дали изобщо ще се изиграе мачът. В това време хилядите, изпълнили "Монументал", част от които влезли без билети, бяха в очакване.

Пренасрочената среща за 24 часа по-късно също не се проведе. Сега остава да се разбере какво ще е бъдещето на големия финал. Във вторник предстои среща на ръководството на КОНМЕБОЛ в парагвайската столица Асунсион, на която ще присъстват и президентите на двата клуба.

През миналия уикенд в Генуа се проведе градското дерби между "Дженоа" и "Сампдория" на "Луиджи Ферарис". Мачът мина под надслов за обединение, след трагедията, която градът преживя пропадането на моста "Моранди" през август.

dnevnik.bg