С равен брой точки по девет, "Рома" и "Реал" (Мадрид) се изправят един срещу друг в директен спор за първото място в група G на Шампионската лига. Дотук двата тима са с по три победи и една загуба и сходна голова разлика – 10:4 за "вълците", които са домакин и 10:2 за европейския шампион.

Който спечели на "Олимпико" почти сигурно си гарантира и първото място в крайното класиране. "Рома" ще преследва четвърта поредна победа в турнира, което до момента италианският клуб не е правил.

Първият двубой между двата тима, игран в Мадрид завърши с категорична победа 3:0 на европейския шампион. От тогава обаче съставът се представя колебливо и това доведе до смяната на Хулен Лопетеги със Сантяго Солари. Ефектът, който новият треньор имаше стабилизира тима, но през уикенда "Реал" записа тежка загуба 0:3 от "Ейбар", като по-притеснителното беше играта.

"Срещу "Ейбар" не играхме добре, но знаем какво трябва да подобрим и върху кои неща трябва да работим по-здраво", каза Солари преди срещата.

За гостуването си в Рим европейският шампион няма да може да разчита на контузените Кейлор Навас, Каземиро и Алваро Одриосола.

От своя страна "Рома" е убедителен на своя "Олимпико" от началото на сезона и загуби само веднъж като домакин във всички турнири. Това се случи срещу "Спал" 0:2, а в осем мача "вълците" имат пет победи, две равенства и една загуба, като средно вкарват по три гола на двубой.

"Рома" също влиза в срещата след загуба, като отстъпи с 0:1 на "Удинезе" като гост в мач от калчото.

В другият мач в групата в Москва се изправят ЦСКА и "Виктория" (Пилзен). Руският тим заема третата позиция с четири точки и дори точка ще му бъде достатъчна, за да си я гарантира, с което да участва в Лига Европа напролет.

ЦСКА е в серия от две поредни загуби, а чешкият тим е с три поредни поражения. Единствената точка, която "Виктория" взе в Шампионската лига беше в първия мач с руснаците в Пилзен (2:2).

"Сити" среща единствения тим, който го победи

В група F има не по-малко интересен мач, в който "Лион" приема "Манчестър сити". Той се явява и директна битка за първата позиция, която се заема от "гражданите" с девет точки, а французите са с шест. "Лион" обаче е единственият тим, който победи съставът на Пеп Гуардиола от началото на сезона, като това се случи на "Етихад".

Дотук във всички турнри "Сити" изигра 20 мача, в които записа 17 победи, два пъти завърши наравно равенства и загуби веднъж. Мениджърът на "гражданите" обясни, че е убеден в своята философия и не вярва, че дефанзивният подход ще му помогне да спечели Шампионската лига.

"Аз вярвам в моите разбирания за играта, те са такива както за Висшата лига, така и за Шампионската лига. Затова няма да карам отбора ми да играе по-дефанзивно, аз не вярвам в това. Работата ми е да накарам и играчите да повярват", каза Гуардиола.

Успехът над "Сити" през септември е и единствената победа на "Лион" в турнира. След това футболистите на Бруно Женесио записаха три поредни равенства.

В другият мач от групата се изправят "Хофенхайм" и "Шахтьор" (Донецк).

"Юнайтед" и "Ювентус" са пред продължаване напред

Фаворитите в група Н "Ювентус" и "Манчестър юнайтед" също очакват да се класират за фазата на директните елиминации кръг преди края. Италианският шампион посреща в Торино "Валенсия" и се нуждае само от точка, за да продължи напред.

В последния си домакински мач в Шампионската лига "бианконерите" загубиха от "Юнайтед", но това е единствената загуба на тима на Масимилиано Алегри през сезона (15 победи и едно равенство).

"Валенсия" е сред отборите, които се представят добре като гост. В предходните си визити в Шампионската лига "прилепите" завършиха 0:0 с "Юнайтед" и 1:1 с "Йънг бойс". Освен това съставът, водени от Марселино Гарсия записа три поредни победи за пръв път от април.

В другия мач "Юнайтед" е домакин на "Йънг бойс" и при победа също ще продължи напред. По отношение на традицията "Юнайтед" е спечелил последните си четири домакинства в европейските турнири срещу отбори, които са на последното място.

Програмата за 27 ноември

От 19.55 часа
ЦСКА (Москва) - "Виктория" (Пилзен), пряко по Max Sport 2
АЕК – Аякс, пряко по Max Sport 3

От 22.00
"Ювентус" - "Валенсия", пряко по Max Sport 2
"Рома" - "Реал" (Мадрид), пряко по Max Sport 3
"Байерн" (Мюнхен) - "Бенфика"
"Хофенхайм" - "Шахтьор" (Донецк)
"Лион" - "Манчестър сити"
"Манчестър юнайтед" - "Йънг бойс"

dnevnik.bg