Седмица преди патронния си празник, учениците от СУ “Сава Доброплодни“ започват многообразни инициативи. 

Всеки празничен ден ще започва вместо с обичайния звънец, с музика, тематично свързана с просветното дело на учителя Доброплодни. На мониторите в училищните коридори всеки ще може да види презентации, свързани с делото Доброплодни и духа на Доброплодството, съобщиха от училището.

Седмицата ще бъде съпътствана с открити уроци пред родители на ученици от I и V клас и откриване на изложба с посветени на патронния празник ученически творби.
Четвъртък - 29 ноември е денят, в който ще се състои традиционната викторина с ученици от VII клас, посветена на Сава Доброплодни. Тя ще се състои в РБ „Ст. Чилингиров“ от 14:30 часа, а по-рано от 12.35 ч. ще бъде финалът на първенството по футбол за V – VІІ клас.

В петък децата, обучаващи се за първа година в учебното заведение ще бъдат посветени от училищната общност с ритуал в Доброплодство. Тогава ще се състои и награждаването на участниците в конкурса за есе и рисунка, посветен на патрона на училището.

Кулминацията на празничната седмица на Доброплодството е на 3 декември с поднасяне на цветя пред Плочата на Сава Доброплодни – НЧ „Д. Войников“ и тържествен концерт в залата на ДКТ „Васил Друмев“ от 17:30 часа.

ШУМ.БГ