"Арсенал" обяви, че ще използва революционна система за собствено захранване на стадиона си "Емиратс" чрез батерия за възобновяема енергия. Технологията е разработена от компанията Pivot Power и може да захранва целия стадион в продължение на 90 минути. Това е еквивалент на мощността, която консумират 2700 домакинства в рамките на два часа.

"Това е голяма крачка напред за клуба, който отдавна се стреми да използва възможно най-ефективно енергията. Използваме зелена енергия от 2017 г. благодарение на Octopus Energy и те ще продължават да ни помагат. Батерията пък е още едно голямо начинание", каза директорът на "артилеристите" Винай Венкетешам.

Лондонският клуб от години подкрепя инициативи за зелена енергия. "Арсенал" рециклира 80% от отпадъците, които се събират след мачове на стадион "Емиратс". Остатъците от храна пък се доставят в специални ферми за биохимическо разлагане, където също се превръщат в енергия.

Откакто си партнира с Octopus Energy, "Арсенал" използва и нови LED осветителни тела, които намаляват разхода на енергия с 30%. Това пък намалява близо четири пъти въглеродните емисии, които се отделят.

Дневник