Международна кръгла маса на тема „Детската градина и безопасното движение по пътищата“ ще се състои днес в Педагогическия факултет на ШУ "ЕП. Константин Преславски". Форумът е част от отбелязването на 35 г. от организираната работа по безопасност на движение с децата.

Участниците в кръглата маса ще научат повече за историята на работата по БДП у нас, чрез доклада на проф. д-р Снежана Въчева, както и за добрите практики, които се прилагат от Чешката република, Полша, Испания.

В два отделни панела ще бъде разгледана темата за безопасността на движението по пътищата, чрез работата в отделните групи на детските градини, както и работата със семействата и извън детската градина.

На финала на форума днес ще се проведе дискусия „Нормативната уредба и работата на учителя по БДП“, а преди началото на кръглата маса бе открита изложба с рисунки на деца от България, Италия, Румъния, Полша, Литва, Латвия, Турция, Кипър и Испания.

Инициативите по повод отбелязване на годишнината започнаха на 26 ноември  с викторина по безопасно движение с участието на детски градини от Шумен, вчера се проведе вътрешна квалификация в ДГ с представители на КАТ, а утре, освен педагогическите открити форми по градините ще се проведе и състезанието "Весел светофар" в зала Младост.

Проявите ще приключат в петък в Младежкия дом от 10 и 11 ч. с театър за децата от ІІІ и ІV подготвителни групи.

ШУМ.БГ