Стартира четвъртото издание на фестивала за филми, заснети с мобилни устройства „Кино в длан“, съобщиха организаторите от Народно читалище „Добри Войников - 1856" и киноклуб „Мадарски конник“.

Регламентът е същият, като при предходните 3 издания - няма никакви жанрови или тематични ограничения, а двете единствени условия са филмът да е заснет с мобилен телефон или таблет и да е с продължителност до 5 минути.

Новите кандидатури се очакват до 28-ми февруари 2019-та. Регистрацията за фестивала става на mkino.org, където се качват и видео файловете.

"Най-важното постижение на фестивала е именно събуждане на желанието да създаваш, да се изразяваш със средствата на киното. В това е и смисълът на съвременното българско читалище - да създаде условия за връзка на модерната епоха със стремежа към собствено творчество", казаха от НЧ "Добри Войноков -1856".

По традиция фестивалът връчва голямата награда на община Шумен, както и награди за най-добър игрален, документален и анимационен филм, за най-добра кинематографична реализация на социална тема, за най-добър млад автор и за иновативно използване на видеотехнологиите и др.

ШУМ.БГ