Алтернативната шотландско-американска рок група Garbage ще са хедлайнери в третия ден на фестивала Hill of Rock 2019, чието трето поред издание ще се проведе на 28, 29 и 30 юни на Гребната база в Пловдив, съобщиха организаторите от Sofia Music Enterprises.

Другите две групи, които публиката ще може да гледа същия ден, на 30 юни, са шведските Amaranthe и Royal Republic. Организаторите обещават да огласят още групи, които предстои да бъдат част от програмата. В началото на месеца те обявиха първо участието на Whitesnake във втория фестивален ден, а след това американската хеви рок четворка от Щатите Disturbed, които ще са хедлайнери на първия.

Световноизвестните Garbage се сформират в Медисън, Уисконсин, през 1993 г., а музиката им остава известна с елементите на трип-хоп, гръндж, рок, техно, пауър поп и алтернативен рок, които преплита. В кариерата си, която се простира в над 25 години, имат над 17 млн. продадени копия от албуми в цял свят, концерти в над 35 държави и 6 студийни дългосвирещи записа. Вокалистката Шърли Менсън, китаристите Дюк Ериксон (кийборд и китара) и Стив Маркър (китара), както и барабанистът Бъч Виг, които ще видим догодина в България, са заедно от самото създаване.

Шведската група Amaranthe има своята глава в историята на метъл музиката. В YouTube песните им имат общо над 50 млн. гледания, над 100 млн. слушания в Spotify, а последният им албум от тази година Helix постигна успех само в рамките на няколко седмици, допълват организаторите.

Третата група, която се включва във фестивала, Royal Republic, е създадена в Малмьо през 2007 година. Оттогава досега има издадени четири студийни албума и е свирила на една сцена с групи като Social Distortion, The Subways, Die Toten Hosen и Blink-182.

Тридневните билети за фестивала Hills of Rock 2019 се предлагат на цена 140 лв. само до 31 декември 2018 г. в мрежата на "Ивентим" и онлайн.

dnevnik.bg