Председателят на Българската федерация по волейбол (БФВ) Данчо Лазаров, който управлява от 2002 г., ще остане на поста си до 2021 г. Очакваното решение беше потвърдено след провеждането на общото събрание на федерацията в Казанлък.

В началото на октомври Управителният съвет на БФВ гласува да продължи да работи в същия състав още три години. Това стана в отсъствието на вицепрезидента Любомир Ганев, който беше в Буенос Айрес за младежките олимпийски игри.

Именно Ганев изрази готовност да се кандидатира за президент на федерацията в очакване на президентски избори. Управителният съвет (УС) на федерацията обаче предприе мерки това да не се стане. Ръководството на волейбола използва това, че решенията от общото събрание от 2015 г. бяха вписани в съда през април 2017 г.

В деня преди общото събрание в Казанлък се проведе и заседание на УС. На него федерацията се е насочила към назначаването на чужденец за селекционер на мъжкия национален отбор. Към вече обсъжданите имена на Силвано Пранди и Стефан Антига са добавени и тези на бившия селекционер Камило Плачи и черногореца Игор Колакович.

Би Ти Ви показа кадри от пищно тържество с участието на ръководителите на българския волейбол в навечерието на общото събрание. На купона се виждат Лазаров и президентът на европейската конфедерация Александър Боричич.

Според сайта на БФВ Боричич е подчертал, че досега не е имало по-добра организация на световно първенство от съвместното му провеждане в България и Италия, както и че двете държави са установили нов стандарт в провеждането на световното първенство.

dnevnik.bg