Без шанс да се класира напред в Лига Европа "Лудогорец" гостува на "Байер" (Левекузен) в петия си мач от груповата фаза турнира. Българският шампион заема третото място в група А с едва две точки, докато "аспирините" са сигурен участник в 1/16-финалите.

От лагера на тима от Разград обаче не гледат на двубоя като такъв без значение. Те заявиха, че ще излязат да играят за честта си, въпреки че се очакват доста промени в състава. Мачът е важен и от гледна точка на клубния коефициент, тъй като всяка точка в Европа помага на отбора да трупа актив за ранглистата.

"Надявам се да изиграем два добри мача. Имам идея да се даде шанс на тези момчета, които са играли по-малко. Всеки футболист заслужава да влезе в игра, всички са с професионални договори", заяви треньорът Антони Здравков.

 Той не може да разчита единствено на бразилския халф Густаво Кампаняро, който е контузен. Почти сигурно в състава на "Лудогорец" ще има промени. След седмица шампионите се изправят срещу ЦСКА във важен мач от Първа лига и ще запазят ключови футболисти за този мач.

"Мотивирани сме да се представим на ниво. Ще играем срещу силен отбор и то в Германия. Разбира се, че в оставащите ни две срещи ще търсим победата. Знаем каква е силата на нашия съперник и ще трябва да дадем всичко от себе си, за да успеем", каза капитанът Светослав Дяков.

В първия мач между двата тима през септември "Лудогорец" допусна обрат, водейки с 2:0, но в крайна сметка загуби с 2:3. Тогава шампионите се представиха на ниво в първите 30 минути, но след почивката "Леверкузен" имаше предимство.

Формата не е на страната на българския тим, който има само две победи като гост в последните си десет срещи от европейските турнири. Те дойдоха в предварителните кръгове срещу грузинския "Торпедо" (Кутаиси) и "Крусейдърс" от Северна Ирландия.

Двубоят между "Лудогорец" и "Леверкузен" започва в 19.55 часа и ще бъде предаван пряко по БНТ1.

Дневник