В голово зрелище се превърна двубоят от 19-ия кръг на Чемпиъншип между "Астън вила" и "Нотингам", които завършиха 5:5. Близо 33 хиляди зрители на "Вила парк" изгледаха невероятна среща, а освен десетте гола имаше още два отменени, както и червен картон за гостите.

Младият нападател Тами Ейбрахам влезе в историята, като реализира четири гола в двубоя. Само на 21 години, футболистът, който играе във "Вила" под наем от "Челси", влиза сред най-младите с подобно постижение.

На почивката резултатът беше 3:3, след като Ейбрахам реализира хеттрик, а за гостите точни бяха Люис Грабън, Жоао Карвальо и Матю Кеш. През втората част "Форес" излезе напред чрез Джо Лоли, но 22 минути преди края остана с човек по-малко заради червен картон на Фигейредо.

"Вила" се възползва и вкара два гола чрез Ейбрахам и Ел-Гази в 71-ата и 75-ата минута, обръщайки до 5:4. Макар и останали с 10 души, футболистите на "Форест" изравниха в 82-ата минута с нов гол на Грабън.

В историята на "Нотингам" това е първи случай, в който отборът участва в мач с резултат 5:5. За "Вила" е втори след мач с "Тотнъм" през 1966 г.

През 2018 г. вече веднъж имаше резултат 5:5 в мач от второто ниво на английския футбол. Това се случи на 21 април в срещата "Бристъл сити" – "Хъл сити".

dnevnik.bg