Близо 900 снегорина почистваха през нощта пътищата в страната. Работата на част от тях продължава, тъй като заради силния вятър в Североизточна България има преспи от над един метър. Настилките са обработени и пътищата са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Няма въведени ограничения за движение по магистралите и първокласните пътища. Нормализира се обстановката в Североизточна България. Предстои възстановяване на движението по пътя Дуранкулак – Кардам, по който късно снощи трафикът за всички превозни средства бе ограничен поради снегонавявания. Роторен снегорин разчиства близо 9-километровия участък между селата Рогозина и Спасово.

Пътят между Синеморец и Резово е затворен за леки автомобили до 3.5 тона заради придошлите води на река Велека. Заради зимните условия е ограничено движението на превозни средства над 12 т през Троянския проход и е забранено преминаването на камиони над 12 т с ремаркета и полуремаркета през Превала.

АПИ призова шофьорите да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание и да спазват указанията на "Пътна полиция".

dnevnik.bg