Треньорът на "Интер" Лучано Спалети коментира ситуацията в група B на Шампионската лига, където тимът му се бори за второто място с "Тотнъм". След загубата от "шпорите" в директния мач сега "нерадзурите" се нуждаят от помощ от "Барселона", който се изправя срещу английския тим на "Камп ноу" след две седмици.

"Те ("Барселона") са професионалисти. Аз не се съмнявам, че те ще се отнесат сериозно към двубоя", каза Спалети относно "Барселона". "Не мога да си представя, че играчи от калибъра на Пике, Суарес или Меси могат да не играят на максимума на възможностите си", продължи той.

Италианецът добави, че се надява каталунците да продължат серията си без загуба на "Камп ноу" в Шампионската лига от 2013 година насам. Спалети говори и за Раджа Наинголан, който беше сменен по време на срещата с "Тотнъм".

"Всичко е наред с Раджа и нямаше проблеми, когато го смених. Той получи болка в глезена и имаше трудности да тича. Това е причината да го сменя малко преди почивката", заяви той.

В група В "Интер" и "Тотнъм" имат по седем точки преди последния кръг от груповата фаза. "Тотнъм" има предимство в директните двубои с "Интер" заради повече голове на чужд терен. Първата среща между тях завърши с успех за италианския тим с 2:1.

Въпреки това предимство ситуацията изглежда по-благоприятна за "Интер". На 11 декември тимът от Милано посреща ПСВ (Айндховен), който е последен в групата с една точка и без шансове да подобри класирането си. В същото време "Тотнъм" ще гостува на "Барселона".

dnevnik.bg