Холивудската звезда Силвестър Сталоун обяви в "Инстаграм" профила си, че неговият герой Роки - боксьор, когото той играе вече повече от 40 години в серия от филми, се оттегля.

"Тъжно е, но всички неща отминават... и приключват. Продължавайте да тренирате удара си, обичам ви, мили и щедри хора, а и Роки също ви обича", пише още той. И все пак 72-годишният Сталоун оставя малка открехната вратичка за евентуално завръщане на Роки. Във видеото казва, че това "може би" е неговото последно родео.

Сталоун признава, че е смятал, че за последно ще бъде Роки през 2006 г., когато снима последната част от поредицата "Роки Балбоа". За неговото завръщане на големи екран и за новите поколения чрез филмите "Крийд" той благодари основно на актьора Майкъл Б. Джордан.

Втората част "Крийд 2" тръгна по българските кина преди броени дни - на 23 ноември. След като първият филм на "Метро Голдуин Майър" и "Уорнър брадърс пикчърс" през 2015 г. спечели над 170 млн. в световния боксофис, вторият има шансовете да повтори, та дори и подобри успеха. След началния си уикенд в щатския боксофис продължението вече постигна впечатляващ старт с 35 млн. долара.

В новите два филма Сталоун е в ролята на треньор на героя на Джордан - Адонис Крийд, който е син на един от най-големите противници на Роки - Аполо Крийд (от оригиналния "Роки" от 1976 г.).

"Не бих могъл да бъда по-щастлив да се оттегля, тъй като историята ми е казана, има изцяло нов свят, който ще се разкрие пред тази публика, това поколение", казва още звездата във видеото. След това се обръща към Джордан с думите: "Сега ти трябва да носиш наметалото", след което вдига ръката му така, както се обявяват шампионите.

Дневник