Претендентът за световната титла на Международната боксова федерация (IBF) Кубрат Пулев обяви, че следващият му мач ще е през март 2019 г. Срещата ще се проведе в Ню Йорк или Лас Вегас, като в момента се водят преговори за съперник.

Първоначалните планове бяха Пулев да се боксира в Чикаго заради голямата българска общност. Това ще остане вариант на по-късен етап от годината, ако не се стигне до среща между 37-годишния българин и световния шампион Антъни Джошуа.

"Чикаго не отпада като вариант. Знаете, че аз правя всичко възможно да е пред максимално голяма българска публика и общност, но не е само това като значение. За съперник се появиха няколко имена, но на този етап ще се въздържа да казвам, защото да не подведа", заяви Пулев пред "Канал 3". Той обясни само, че противникът му ще е боксьор от Северна Америка.

Българинът заяви, че е готов във всеки момент да се изправи срещу Джошуа. "Ще се подготвя наистина супер. Надявам се, че вече няма да имам контузии. Преди последния мач (с Хюи Фюри) също имах подобна. Понеже обичам да изследвам нещата, доведох тези контузии до даден извод и те няма да бъдат фактор. Знам точно откъде и как идват."

"Има шанс (мачът с Джошуа) да е през 2019 г. Ще кажа пак, че съм зареден с много енергия, много позитивизъм, гладен съм за битки, жаден съм направо. Не бързам. Нека да се накуми, да се наканят, все пак е и въпрос на преговори. Аз съм готов във всеки един момент да изляза срещу него и да го победя", каза още Пулев.

Според него времето не тече в полза на Джошуа, който наскоро навърши 29 години. "Аз също съм млад. Имам много сила, много енергия, много опит натрупах. Отделно човек, като трупа този опит, се обогатява. Добивам все повече и повече сила, докато на него това му е максимумът. Неговият екип работи перфектно, суперпрофесионално, но времето върви и в моя полза", обясни Пулев.

Дневник