Манчестър юнайтед" активира опцията за удължаване на договора на вратаря Давид де Хеа, съобщи "Скай спортс". Контрактът на испанския национал изтичаше в края на настоящия сезон, но клубът се възползва от възможността да го удължи до лятото на 2020 г.

Ако "червените дяволи" не бяха активирали клаузата, Де Хеа щеше да бъде свободен да подпише предварителен договор с друг отбор от 1 януари. Според медиите в Англия 28-годишният вратар е обект на интерес от "Ювентус" и "Пари Сен Жермен".

С активирането на клаузата за удължаване ръководството на "Юнайтед" си даде повече време за преговори с Де Хеа за нов договор. Двете страни все още не успяват да постигнат споразумение, като разговорите продължават, пише още "Скай спортс".

Във вторник след победата срещу "Йънг бойс", която класира "Манчестър юнайтед" за осминафиналите на Шампионската лига, Жозе Моуриньо обяви, че Де Хеа ще подпише нов договор. Според португалеца желанието на испанския вратар е да остане на "Олд трафорд".

"Той е най-добрият вратар в света и ако нашите амбиции са да бъдем голям клуб, който печели трофеи, имаме нужда от най-добрия вратар в света", заяви мениджърът на "Манчестър юнайтед".

"Червените дяволи" привлякоха Де Хеа от "Атлетико" (Мадрид) през 2011 г. срещу 17 милиона паунда. Испанецът замени холандеца Едвин ван дер Саар, който през същата година прекрати кариерата си.

В началото Де Хеа имаше трудности с адаптацията към силовия футбол в Англия. След това обаче заигра на много високо ниво и се утвърди като един от най-силните вратари в света.

Испанецът спечели три пъти наградата за играч на сезона в "Манчестър юнайтед" - през сезон 2013-2013, 2014-2015 и 2017-2018, четири пъти беше избран за №1 в отбора от феновете на "червените дяволи" и пет пъти попадна в идеалния отбор на сезона във Висшата лига, включително във всеки от последните четири.

Дневник