Лудогорец" отново остана на крачка от първата си победа в групите на Лига Европа. Българският шампион записа 1:1 с "Байер" (Леверкузен) като гост.

Воденият от Антони Здравков отбор поведе в средата на втората част с гол на Марселиньо. Пет минути преди края германците изравниха чрез Мичел Вайзер.

В другата среща АЕК (Ларнака) стигна до победа с 2:1 срещу "Цюрих" като гост. "Лудогорец", който още преди този кръг беше загубил шансове за продължаване в преките елиминации, остава последен в групата с три точки, а начело излезе "Байер" с десет.

Здравков изпълни намерението си да направи промени в състава, като двама от основните играчи - Марселиньо и Клаудиу Кешеру, останаха резерви. Треньорът промени и схемата на игра.

Първото полувреме премина без вълнуващи моменти. Така започна и втората част, но в средата ѝ след влизането на Марселиньо картината се промени.

"Байер" започна мача по-дейно, но постепенно "Лудогорец" съумя да се насочи по-напред. Въпреки това добрите положения липсваха. В средата на първата част при бърза атака Жоао Пауло подаде на Вандерсон, но той стреля над вратата.

Първата възможност през втората част беше за германския отбор. В 55-ата минута Вендел стреля силно от далеч, но Ренан спаси.

В 67-ата Марселиньо изведе Якуб Швиерчок сам срещу Рамазан Йозджан, но нападателят изигра слабо и беше спрян от стража. Секунди след това при нова бърза атака Марселиньо пропусна топката, тя попадна в Швиерчок, който го изведе и натурализираният бразилец с технично докосване преодоля Йозджан.

Последваха добри минути за "Лудогорец", който заигра уверено. След това "Байер" започна да притиска съперника си. В 85-ата минута Ренан изби и топката попадна във Вайзер, който със силен удар от много малък ъгъл изравни.

Малко след това домакините изпълниха ъглов удар и излезлият в добра позиция Александър Драгович игра с топката, но тя мина встрани.

Дневник