Старата необитаема сграда на училище в Тодор Икономово изгоря вчера. За запалването му е заподозрян мъж от селото, съобщиха от пресцентъра на ОД на ВМР-Шумен.

Сигналът за пожара бил подаден вчера в 4,35 часа сутринта. На място бил изпратен екип на РСПБЗН - Каолиново, а впоследствие и екип от Шумен. След намесата на огнеборците пожарът бил потушен, като за гасенето му били използвани 56 000 литра вода.

За запалването на старото училище за  срок до 24 часа бил задържан 36-годишният А.А. от същото село. По първоначални данни мъжът запалил огън, за да се стопли. Преди години той е осъждан на пробация за палеж на фураж. 

По случая е образувано досъдебно производство, а служители на РУ - Каолиново продължават работа, уточниха от полицията.

Още четири пожара гасиха огнеборците. Вчера сутринта в  4,46 часа е получен сигнал за пожар в къща в село Ново Янково. Пламъците, които тръгнали от запален комин, унищожили около 120 квадратни метра покривна конструкция и домашно имущество. Около 25 квадратни метра и домашно имущество също са унищожени при пожар, станал тази нощ  в 2:,1 ч. в навес на ул. „Генерал Столетов“ в град Нови пазар. В Нови пазар и землището на с. Тодор Икономово огнеборци са гасили още комин и горящи отпадъци.

ШУМ.БГ