Управителният съвет на "Левски" обяви, че "в последните две години клубът бавно, но сигурно се изправя на краката си". Изявлението идва в обръщение, в което се заявява подкрепа към треньора Славиша Стоянович.

"Основата беше поставена, а политиката, която следваме, е дългосрочна, а не от ден до пладне. В една такава подобна стратегия е необходимо време, за да може и отборът и целият клуб да заработят на пълни обороти. Смятаме, че положителното развитие е видно за всички. Обявените промени в ръководството на клуба са именно част от продължаващото развитие в положителна посока. До извършването на тези промени спортен директор няма да се назначава и всички циркулиращи в медиите имена са само жълти новини", пише в обръщението на Управителния съвет.

Наскоро беше съобщено, че заместник изпълнителният директор на БФС Павел Колев ще поеме властта в "Левски" от Нова година.

От клуба виждат дъжд от "атаки и фалшиви новини". " Сигурни сме, че самите вие сте наясно къде информацията е отговаря на истината и къде е чисто и просто целенасочена измислица. В никакъв случай не искаме това да звучи като някакво извинение за негативните резултати на терена в последните мачове. Но именно тези загуби подействаха като катализатор за негативни новини, което си е предвидимо последствие", казват от ръководството.

Сините обявяват пълна подкрепа за Стоянович. "Фактът, че за малкото време начело на тима г-н Стоянович много бързо разбра философията за игра на "Левски", идеята "Левски", очевидно не се приема никак добре и натискът върху него да си тръгне е огромен."

Според ръководството се създава излишен и целенасочен натиск по темата с изтичащите договори на важни играчи. Клубът преподписа с Габриел Обертан, в а момента се водят преговори с Яблонски, Цветкович и Кабрал.

Сините съобщиха, че заради влошените метеорологични условия сектор В на "Георги Аспарухов" ще бъде затворен. След две поредни загуби - от "Черно море" и "Ботев" (Враца), "Левски" приема "Дунав" на 1 декември от 17.30 часа.

dnevnik.bg